26 Φεβ 2012

Επιστρέφει δριμύτερος!

Μόνο για λίγο έμεινε μακριά από τις νίκες Παναιγειρατικός καθώς επικράτησε της Όασης στον χθεσινοβραδινό αγώνα, για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος, με σκορ 5-3. Οι μελανόλευκοι πλήττονταν από απουσίες σημαντικότατων μονάδων τους, σε μια ακόμη αναμέτρηση (Κρεκούκιας, Ερμείδης, Δ.Μάντζος, Τσιμπούρης), ωστόσο κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο δίποντο και μάλιστα με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι μαρτυρά το τελικό σκορ. Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την «μαύρη αρμάδα» με τέρμα του Φαίδωνα, μόλις 18’’ δευτερόλεπτα από την έναρξη της αναμέτρησης ενώ το παρθενικό τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν τόσο ο Πάτσης (με χτύπημα πέναλτυ) όσο και ο Φιριππής (με κεφαλιά). Οι Αιγειράτες προηγήθηκαν με 3-2 στο α’ μέρος και στην επανάληψη έκαναν πέντε τα τέρματα τους καταφέρνοντας να διευρύνουν κι άλλο τη διαφορά του σκορ. Το τελικό 5-3 διαμορφώθηκε λίγο αργότερα με την Όαση να μειώνει, δίχως όμως να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Η αρχική 8άδα

Με πολλές και σημαντικές απουσίες αναγκάστηκε να παραταχθεί ο Παναιγειρατικός στο "Γήπεδο 2" του Ελαιώνα, με την αποστολή να μην ξεπερνά τους 9 ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο Τριβιζάς (στην 4η φετινή του συμμετοχή), με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τον Φιριππή αριστερά, τον Μάριο Μάντζο δεξιά και τον Ντοά στο κέντρο της άμυνας που επιστρέφει στη φυσική του θέση (μετά την φυγή του Λάμπρου). Τον δύσκολο ρόλο του αμυντικού χαφ ανέλαβε ο Κώστας Πάτσης, με τον Σαραντουλάκη και τον νεαρό Φαίδωνα Πατερομιχελάκη να είναι εκείνοι που τον πλαισίωναν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε, για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Μητρούσης ενώ στον πάγκο έμεινε ο Πέτρος Κατσούρης χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

Ιδανικό ξεκίνημα αλλά δεν ήταν αρκετό

Δεν μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα από εκείνο που πραγματοποίησαν οι μελανόλευκοι. Λίγα δεύτερα από το σφύριγμα της έναρξης, ο Σαραντουλάκης κινήθηκε από τ’ αριστερά επιχειρώντας παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο επερχόμενος Φαίδων, που βρέθηκε στη φάση, δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες της Όασης τι συνέβη, ο Παναιγειρατικός πέτυχε και νέο τέρμα στην δεύτερη ουσιαστικά επίσκεψη του προς τα αντίπαλα καρέ, όταν ο Μητρούσης σούταρε και ο Σαραντουλάκης εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα πλάσαρε από κοντά για το 2-0. Και κάπου εκεί δικαιολογημένα οι Αχαιοί πίστεψαν ότι πρόκειται να περάσουν ένα ακόμη ευχάριστο σαββατόβραδο. Ωστόσο διαψεύστηκαν… κατηγορηματικά! Όχι πολύ αργότερα, η Όαση προσπάθησε ν’ αντιδράσει και τα κατάφερε μειώνοντας σε 2-1 έπειτα από ολιγωρία στη μελανόλευκη άμυνα. Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της πρωτάρας στη διοργάνωση ομάδας με αποτέλεσμα να κυνηγήσει την ισοφάριση. Ακολούθησε αρκετά ανοιχτό παιχνίδι και τελικά οι Αχαιοί δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα μην μπορώντας ν’ αναχαιτίσουν όμορφο συνδυασμό των αντιπάλων από τα πλάγια που έφτασαν τελικά στο 2-2. Η τάξη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης για την ανάπαυλα, με τον Παναιγειρατικό να κερδίζει πέναλτι έπειτα από χέρι αντίπαλου αμυντικού σε γύρισμα του Πάτση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο «Πάτσαρος» που δε λάθεψε και έφερε τον ΑΟΠ μπροστά στο σκορ με 3-2 φέρνοντας παράλληλα και τις καρδιές στη θέση τους.

Χωρίς προβλήματα στο β’ μέρος

Στο β’ ημίχρονο και με τον αέρα του ενός γκολ για προβάδισμα, οι μελανόλευκοι ξεκίνησαν εκ νέου δυναμικά με στόχο να διευρύνουν το σκορ. Και ευτύχισαν να τα καταφέρουν. Ο Πάτσης εκτέλεσε από τ’ αριστερά βρίσκοντας με συστημένη μπαλιά τον Φιριππή στο δεύτερο δοκάρι που με κεφαλιά έκανε το 4-2. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο “delije7” πέτυχε το πέμπτο φετινό γκολ του σε επίσημο ματς, μόλις όμως το πρώτο του για το πρωτάθλημα. Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Παναιγειρατικός είχε την απόλυτη υπεροχή που μεταφράστηκε σε σωρεία ευκαιριών. Σε μία απ’ αυτές, ο Μητρούσης κινήθηκε από αριστερά μαζεύοντας πάνω του όλη την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σαραντουλάκη που με ψύχραιμο πλασέ έκανε και το 5-2 “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι. Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε πάντως την Όαση που συνέχισε τις προσπάθειες της για γκολ και σε συνδυασμό με την χαλάρωση στην ανασταλτική λειτουργία του Παναί μπόρεσε να σκοράρει και πάλι μειώνοντας σε 5-3 κάπου στα μέσα του β’ μέρους.

Προσγειωμένοι για την συνέχεια

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Παναιγειρατικού να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για την προσπάθεια ενώ ευχαριστημένος εμφανίστηκε και ο Πέτρος Παπανικολάου παρά τους αρχικούς πονοκεφάλους που δημιουργούσε το φορτωμένο του απουσιολόγιο. Η προσοχή των ανθρώπων της «Μαύρης αρμάδας» στρέφεται πλέον στον αγώνα του επόμενου Σαββάτου με τους Jack Daniels United, ομάδα την οποία οι μελανόλευκοι είχαν διασύρει με 10-1 στον α’ γύρο και φυσικά δεν θέλουν να σκέφτονται ενδεχόμενη απώλεια βαθμών.
Για την ιστορία την νίκη απέναντι στην Όαση, που πραγματοποίησε ντεμπούτο στη διοργάνωση, υπέγραψαν οι: Τριβιζάς, Φιριππής, Ντοάς (c), M.Μάντζος, Σαραντουλάκης, Πάτσης, Πατερομιχελάκης, Μητρούσης. Στον πάγκο έμεινε χωρίς ν’ αγωνιστεί ο Κατσούρης.
Το παρόν στην αναμέτρηση έδωσαν οι φίλοι του ΑΟΠ Νίκος Μουτάφης, Κώστας Γιαννούλας και Κώστας Τζιώτης.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μεϊβάντ - Σιντρίμ Τιμ 6-4, Κουρδιστάν(Ιράκ) – Κολομβιανοί 5-2, Εν Λευκώ-Γιουβεντούζες 6-5, Πετράλωνα- Μπαρτσελιόσια 5-0 (α.α.) και Melad - Jack Daniels Utd (αναβολή).